Ambassadeur Jan Voortman

In Memoriam Jan Voortman
9 maart 1965 – 28 juni 2017

Muziek verbindt.
Muziek verbindt mensen.
Gewone mensen, én mensen zoals Jan…
Jan was zelf niet muzikaal. Hij deed wel eens alsof;-) Zo won hij op miraculeuze wijze de Mais & Stro Bokaal tijdens het concert, waar het idee over de oprichting van onze stichting ontstond, in 2015. Hij had een verrassend Oranje rol tijdens een Verrassingsconcert op 1 april 2016. Hij zat hij met een oranje Vuvuzela-toeter tussen onze Swingband-deelnemers tijdens de eerste repetitie van ons Grenzeloos Swing-project. Het kon allemaal, in en rond zijn prachtige plekje in Oranje. Eind vorig jaar waren we nog bij hem in de kas te gast met een “toetersessie” om 2016 feestelijk af te sluiten. Koud was het, hij voelde zich niet fit, nee, maar bleef lachen, genoot van de gezelligheid en deelde hamburgers uit vanaf zijn winterbarbecue. Optimistisch als altijd liet hij vanuit zijn ziekenhuisbed weten dat hij die dubbele leukemie er wel onder zou gaan krijgen.

Latere contacten verliepen via watsapp en facebook, op de meest onmogelijke tijden werden er hartjes, opbeurende teksten en updates uitgewisseld. We hadden stille plannen om hem een groots muzikaal onthaal te bezorgen zodra hij genezen en wel terug was op zijn honk … Het mocht niet zo zijn.

Jan was dan niet zo muzikaal, maar hij was wel ‘betoeterd’. Hij vertrouwde op het goede in de mens, bracht mensen met elkaar in contact, maakte geen onderscheid tussen rangen en standen en bleef in alle omstandigheden optimistisch en positief.

Muziek verbindt, daar waren we het roerend over eens. “Samen muziek maken én samen eten”, nuanceerde Jan dan. Wat waren we vereerd dat hij als boegbeeld van onze stichting wilde fungeren.
“Ja maar, wat moet ik DOEN dan?” vroeg hij.
Niks bijzonders Jan, gewoon jezelf zijn, dat is méér dan genoeg!

Jan was Jan, een uniek warm, enthousiast en superpositief mens.
Een mens waar de wereld er niet genoeg van hebben.
Een mens waar de wereld niet genoeg van zal krijgen.

Wij houden de herinnering aan onze ambassadeur Jan Voortman graag levend, in onze harten, en vanaf deze plek!

Beilen 28 juni 2017

Hilda ter Steege
Piet Zaagman
Petra Mones
Jeannet Boverhof

 

Mensen met elkaar verbinden

Dat is wat ondernemer Jan Voortman in zijn dagelijks leven doet. Net als wij dat doen met onze muziekprojecten: soms op een ludieke manier, maar altijd met grenzeloos swing jan voortmanrespect voor anderen en… met een ongelooflijke drive!

Het kan niet toevallig zijn dat hij woont en werkt in Oranje, de kleur van onze huisstijl, de kleur van energie en passie.

Jan was ook de eerste kandidaat-maestro en winnaar van de Mais & Stro Bokaal 2015!

Maisstro-kandidaat

 

 

 

Op 1 april 2016 ontvroeptoetering Jan onze (uiteraard oranje) Roeptoeter waarmee hij zijn ambassadeurschap kracht kan bijzetten.  Als Stichting Betoeterd zijn we beretrots dat Jan Voortman onze ambassadeur is!