B@ndje Betoeterd

B@ndje Betoeterd tijdens Cascaderun Hoogeveen 14 april 2019

Samen gezellige muziek maken is een passie die de leden van B@ndje Betoeterd met elkaar delen.  En… waar het publiek ook van mag meegenieten! B@ndje  Betoeterd verzorgt feestelijke straatoptredens over dorps-, stads- en beurspleinen en andere evenementen die wel een vrolijke noot kunnen gebruiken! 

Tip: Check onze facebookpagina voor regelmatige updates

Wat is de samenstelling ?
B@ndje Betoeterd bestaat uit koperblazers, saxofonisten, een sousafonist en een drummer en treedt op als (staande) streetband met een funky sound.

Repetities  
Er worden regelmatig (eens per 2 a 3 weken) repetities gehouden,  op vrijdagavond en incidenteel op zaterdag- of zondagmiddag. Repetities staan onder leiding van een professionele bandleider/arrangeur. Tijdens de repetities wordt zowel bestaand en nieuw repertoire gespeeld. De bladmuziek wordt digitaal verspreid.

Repertoire seizoen 2018

Nieuw repertoire wordt o.a. op maat gearrangeerd door de huidige  bandleider Johan Boekema. Het repertoire bestaat voornamelijk uit funky repertoire, waaronder ook arrangementen van pop-, rock- en swing-titels en is erop gericht om sfeer te brengen op een evenement! Eén van de ambities is om ons te ontwikkelen in de richting van streetbands als het Broken Brass Ensemble en Lucky Chops.

Boekingen?
Wil jij B@ndje Betoeterd boeken voor een optreden? We treden (stilstaand) akoestisch op, zowel bij indoor als bij outdoor evenementen.
Mail ons, dan krijg je z.s.m. reactie.

Meedoen? Dat kan (waarschijnlijk;-))
Trompettisten en trombonisten, saxofonisten kunnen zich aanmelden als lid. Meld je digitaal aan, dan nemen we contact met je op!

Optredens

Onze agenda van optredens houden we HIER bij.

Hoe is B@ndje Betoeterd ontstaan?
Tijdens het Betoeterd orkestproject  Drents Vakantie Orkest 2016 werd bij twee gelegenheden een adhoc dweilorkest/feestband op de been gebracht. Zeker 25 “betoeterde” muzikanten op blaasinstrumenten en slagwerk waren van de partij bij optredens in Emmen en op vakantiepark Timmerholt in Westerbork. Dat smaakte letterlijk naar meer. Ook in 2017 werd het Collectief Betoeterd (de naam waaronder het initiatief ontstaan is) weer benaderd voor optredens, o.a. naar aanleiding van het Drents Vakantie Orkest editie 2017! Na een korte periode waarin er als Feestband Betoeterd opgetreden werd, is eind 2018 gekozen voor de huidige naam en opzet. 

Wat gebeurt er met de opbrengst?
De opbrengsten van optredens van B@ndje Betoeterd komen ten goede van Stichting Betoeterd