Collectief Betoeterd (looporkest)

Collectief gezellige muziek maken is een passie die de deelnemers van het Collectief Betoeterd met elkaar delen.  En… waar het publiek ook van mag meegenieten! Het Collectief wordt op adhoc basis bij elkaar gebracht en verzorgt feestelijke loopoptredens over dorps-, stads- en beurspleinen en andere evenementen die wel een vrolijke noot kunnen gebruiken! Boekingen
Boekingen verlopen via één van onze contactpersonen, die per mail bereikbaar zijn (gebruik het contactformulier of het mailadres). Na een aanvraag wordt z.s.m. geïnventariseerd bij de muzikanten of een aangevraagd optreden doorgang kan vinden.

Wat is de samenstelling van het Collectief?
Inmiddels is er een min of meer vaste kern gevormd van deelnemende muzikanten die op afroep beschikbaar is voor “betoeterde” optredens. Daarbij voegen zich andere deelnemers, al of niet op ad hoc basis. Het Collectief Betoeterd bestaat uit trompettisten, saxofonisten, trombonisten, slagwerkers, bariton- of euphoniumspelers en één of meer sousafonisten. De omvang van het Collectief is overigens variabel, omdat het afhangt van het aantal deelnemende muzikanten.

Wat is het repertoire van Collectief Betoeterd?
Collectief Betoeterd brengt vrolijke optredens met een set van muziek van o.a. Kleine Café aan de Haven, Speedy Gonzales, My Bonnie, de Zuiderzee Ballade en andere meezingers! Ook Radar Love, Yellow River, Rock around the Clock en Kom van dat Dak af maken deel uit van het repertoire.

Hoe is het Collectief Betoeterd ontstaan?
Tijdens ons orkestproject  Drents Vakantie Orkest 2016 werd bij twee gelegenheden een adhoc dweilorkest/feestband op de been gebracht. Zeker 25 “betoeterde” muzikanten op blaasinstrumenten en slagwerk waren van de partij bij optredens in Emmen en op vakantiepark Timmerholt in Westerbork. Dat smaakte letterlijk naar meer.. Ook in 2017 werd het Collectief weer benaderd voor optredens, o.a. naar aanleiding van het Drents Vakantie Orkest editie 2017!

Optredens in 2017:
25 juni: optreden onder de hoofdtribune op de TT-circuit tijdens de Dutch TT Assen
8 juli: optreden bij de jubileumeditie van de Omloop van Grolloo
26 juli:  optreden tijdens de doorkomst van de Fiets4Daagse in Annen
8 aug.: optreden op de Vlindermarkt/Gouden Pijl van Emmen
2 sept: optreden t.g.v. opening van de atletiek interland Ned-Dtsl. in Assen

Meedoen?
Deelnemers zijn afkomstig uit muziekverenigingen en dweilorkesten uit de regio, die zich vrijblijvend aanmelden op basis van beschikbaarheid. Zodra zich een optreden aandient, inventariseren we wie er mee wil doen en voor welke deelnemer plaats is. Je kunt dus géén “lid” worden en betaalt geen contributie. Wel verwachten we je aanwezigheid op een of twee voorbereidende repetities. Meld je digitaal aan, dan nemen we contact met je op!


Groepsfoto van het allereerste optreden van het Collectief Betoeterd
op 16 aug 2016 op de Vlindermarkt in Emmen!

 

Wat gebeurt er met de opbrengst?
De opbrengsten van optredens van het Collectief Betoeterd komen ten goede van Stichting Betoeterd.