Dirigenten DVO2020

Kijk dit zijn ze dan, de dirigenten van het Drents Vakantie Orkest 2020! Orkestmascotte Hunebartje zocht ze op in hun woonplaats Thesinge op het Groninger Land: Aline Werkman-Schipper en Jan Werkman.

Aline Werkman-Schipper (Groningen, 1986) studeerde Euphonium en HaFaBra-directie aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Ze volgde euphonium-masterclasses bij Christian Stenstrup, Mnozill Brass, Jukka Myllys, Ostein Baadsvik, Steven Mead en Froydis Ree Wekre. In haar opleiding toto Hafabra-dirigent volgde ze masterclasses bij Jan Cober, Bjorn Sagstad en José Rafael Pascual Vilaplana. Orkesten als het Noord Nederlands Orkest, Fanfare Koninklijke Landmacht Bereden Wapens, de KMKJWF en de Regimentsfanfare van de KMKJWF mochten haar verwelkomen als remplaçant. Op dit moment is Aline als AMV-/muziekdocent betrokken bij diverse basisschoolprojecten in de regio. Ze dirigeert fanfare “In Corpore” in Wagenborgen (3e div.) en Brassband Heman in Zuidwolde (Gr.), waarmee ze in 2019 kampioen werd in de vierde divisie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen.

Jan Werkman (De Marne, 1985) studeerde Docent Muziek, volgde lessen op Orgel en Bugel en voltooide de opleiding HaFaBra-directie aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Ook volgde hij masterclasses bij topdirigenten als Luc Vertommen, Thomas Doss, Allan Withington en Bjorn Sagstad. Als muziekdocent was Jan de afgelopen jaren zeer actief op zowel basisscholen, op middelbare scholen als bij muziekverenigingen in de regio. Op dit moment dirigeert Jan Werkman de Gereformeerde Brassband Groningen (3e div.), de Gereformeerde Brassband Immanuel te Uithuizermeeden (4e div.) en fanfareorkest Tida Kira te Munnekezijl (3e div.). Hij is kerkorganist in de gereformeerde kerk vrijgemaakt te Ten Boer en actief als freelance pianist/begeleider en kerkorganist.

Aline en Jan zijn acht jaar getrouwd, en trotse ouders van twee kinderen (van 3 en 6 jaar).

Wil jij onder leiding van deze toppers meespelen in het Drents Vakantie Orkest 2020? Check de data, en meld je aan!