Ter nagedachtenis aan Jan Voortman, de markante ondernemer uit Oranje die in op 28 juni dit jaar op 52-jarige leeftijd overleed brengt het Drents Vakantie Orkest 2017  op 30 augustus een muzikaal eerbetoon aan hem. 

Muziek verbindt mensen met elkaar, ook als je niet muzikaal bent of denkt te zijn!  Wijlen Jan Voortman won de maestro-competitie tijdens het eerste Mais & Stro Concert, in de Drenthehal Beilen, in maart 2015. Bij die gelegenheid leerden zowel amateurmuzikanten als concertbezoekers hem kennen als een open, positieve en inspirerende persoonlijkheid. Het “betoeterde” imago past zowel bij Jan Voortman als ook bij de doelstelling van Stichting Betoeterd. Stichting Betoeterd werd kort nadien opgericht, en het bestuur vroeg Jan Voortman om zich als ambassadeur aan de Stichting te verbinden.
In 2016 was Jan (al of niet als gastheer) betrokken bij een aantal (kleinschaliger) vervolgprojecten.

De muzikanten, dirigenten en organisatie van het projectorkest Drents Vakantie Orkest 2017 herdenken Jan Voortman als Maestro van de Levenskunst tijdens het Slotconcert van het Drents Vakantie Orkest, met het spelen van het nummer waarmee Jan de competitie won. Hiermee houden zij graag de herinnering levend aan deze bijzondere persoonlijkheid!

Het Slotconcert van het Drents Vakantie Orkest 2017 vindt plaats in Schouwburg Ogterop Meppel op woensdag 30 augustus en begint om 20.15 uur.