persbericht DVO2017

Drents Vakantie Orkest laat nieuw repertoire horen op 30 aug in Meppel
Componist-dirigent verwerkt Drents volkslied in herkenningstune

Meppel/Beilen/Zuidwolde/Ruinen/Westerbork – Op woensdag 30 augustus geven de 84 muzikanten en 2 dirigenten van het Drents Vakantie Orkest 2017 een concert in Schouwburg Ogterop in Meppel. Met dit Slotconcert sluiten zij een muzikale zomervakantie in Drenthe af. Tijdens deze derde editie van dit zomerse projectorkest van St. Betoeterd (uit Beilen) repeteren de muzikanten o.a. op zes nieuwe composities voor harmonie en fanfare van de hand van componist Thom Zigterman (Akkrum). Zigterman maakt tevens deel uit van het dirigententeam van dit jaar, die hij vormt samen met de vrouwelijke dirigent Nikki Kleijsen (Weerselo).

Deelname uit heel Noord-Nederland
Deelnemende muzikanten zijn dit jaar afkomstig uit heel Noord-Nederland. Wekelijks komen er muzikanten uit Zuidbroek, Zwolle, Drachten, Almere en Hardenberg naar de repetities op woensdagavond. Voor de Drentse deelnemers zijn de repetitielocaties dichter bij huis. De eerste twee repetities werden gehouden in Ruinen, waarna het orkest verhuisde naar de repetitielocatie van de Woudklank in Zuidwolde (Dr.). “Op zaterdag 26 augustus zijn we de hele dag aan het repeteren bij Meursinge in Westerbork”, vertelt Jenny Hof (Haulerwijk), sectieleider van de saxofoons van het orkest. “Het is voor het eerst dat we het vakantieproject afsluiten in een schouwburg, dat maakt het wel spannend”. Het orkest kent inmiddels ‘een vaste kern’ van deelnemers van alle leeftijden. “Maar dit jaar zie ik zeker 25 nieuwe gezichten om me heen. Het is leuk om nieuwe mensen te leren kennen die dezelfde hobby hebben: samen muziek maken”, aldus Hof.

Herkenningstune met Drents Volkslied
Tijdens het Slotconcert o p 30 augustus zal het Drents Vakantie Orkest voor het eerst haar eigen lijflied voor publiek spelen. Deze DVO-tune werd gecomponeerd door Thom Zigterman, die het opdraagt aan St. Betoeterd en de deelnemers van het project. “Het is een uniek werk, waarin muzikale verwijzingen naar het (officieuze) Drents volkslied verwerkt zijn”, vertelt Petra Mones van Stichting Betoeterd, “wij zijn er heel blij mee, en zullen het bij elk orkestproject op de lessenaars zetten”.

Van Guus Meeuwis tot Ennio Morricone
Tijdens het Slotconcert in Meppel laten de muzikanten en dirigenten horen hoe gevarieerd het repertoire van de hedendaagse blaasorkesten is. Mones: “We spelen koraalmuziek, enkele concertmarsen, originele werken voor harmonie/fanfare, en ook de meer herkenbare muziek zoals nummers van Guus Meeuwis en filmmuziek van Ennio Morricone”. Kaarten voor het Slotconcert zijn in de voorverkoop (€ 5,-) te koop bij de muzikanten en te reserveren via de website van de Stichting: www.betoeterd.nl/dvo2017
Er is op 30 aug. ook kaartverkoop aan de zaal (€ 7,50 p.p.) , vanaf 19.30 uur.
——————————-
Foto: groepsfoto Drents Vakantie Orkest 2017 (gemaakt door Rene Koster, één van de deelnemers)
(12 deelnemers ontbreken op de foto)

Voor meer info: secretariaat@betoeterd.nl of bel 06-12787086