Dirigententeam DVO2018

Het dirigententeam van het Drents Vakantie Orkest 2018 wordt gevormd door Silva Tichelaar – Soepboer en Sijtze van der Hoek.

Silva Tichelaar – Soepboer  rondde haar studie Klassiek Trompet met succes af in 2008 en twee jaar later ontving ze ook haar diploma HaFaBra-directie van docenten Klaas van der Woude en Tijmen Botma.  Op dit moment is ze dirigent van Christelijk Harmonieorkest De Bazuin uit Zwolle en Koninklijk Fanfarekorps ‘Wilhelmina’ uit Heerde, speelt ze als trompettist bij de Regimentsfanfare  Garde Grenadiers en Jagers (Landmacht) en is graag bezig met (jeugd-)play-ins en studiedagen.

 

 

Sijtze van der Hoek werd op jonge leeftijd besmet met het muziekvirus door het enthousiasme en de gedrevenheid van zijn vader. In zijn tienerjaren vervolgde hij zijn muzieklessen bij Tjeerd Brouwer, een  veeleisende leermeester die hem vele facetten van het (muziek)leven liet zien. Hij speelde als cornettist bij de Nederlandse topbands als De Bazuin Oenkerk, Soli Deo Gloria (Soli Brass) en de Wâldsang.
Na de middelbare school studeerde hij aan de conservatoria van Leeuwarden en Groningen en werkte hij jarenlang als muziekdocent en dirigeerde hij vrijwel iedere avond een orkest. Halverwege de jaren negentig werd Sijtze redacteur en redactiecoördinator bij muziekuitgeverij De Haske. In 1999 startte hij zijn eigen muziekuitgeverij Gobelin Music Publications, dat  in 2011 overgenomen door De Haske Hal Leonard. Ruim vier jaar was hij sales & marketing manager bij dit bedrijf.

In 2016 gooide Sijtze het roer om, sindsdien werkt hij als freelance dirigent, mental coach, presentator en blogger. Sijtze van der Hoek dirigeerde ook al de allereerste editie van het Drents Vakantie Orkest, in 2015.
Wil je meedoen in het Drents Vakantie Orkest dit jaar? Meld je aan! Binnenkort publiceren we het repertoire en de repetitie- en concertlocaties!