Impressie DVO2018

Editie 2018 van het Drents Vakantie Orkest zit er op!
We kunnen terugkijken op een succesvolle, gezellige en muzikale zomer in Drenthe. De 65 deelnemers (van alle leeftijden) meldden zich op woensdagavond 25 juli voor het eerst, in het Wilhelminagebouw Beilen, waar ze kennis maakten met elkaar en met beide dirigenten, Silva Tichelaar-Soepboer en Sijtze van der Hoek. Op deze startrepetitie werd al (bijna) de hele setlist doorgespeeld -in tropische omstandigheden!-, dat tot stand kwam dankzij onze repertoiresponsoren. Tijdens de daaropvolgende repetities (in Beilen en Roden) wisselden de dirigenten elkaar af en brachten het zomerorkest op grotere hoogte, in voorbereiding op het afsluitend concerttournee. Met een eerlijke loting werden vier -toevallig allemaal vrouwelijke- solisten (Jessica, Willy, Dagmar, Kirsten) geselecteerd die de solopartij van Gabriella’s Song bij de diverse concerten voor hun rekening zouden nemen.

De DVO2018-saxofoonsectie werd in Roden verrast met een eigen versie van Gabriella’s Song, gemaakt door saxofonist/dirigent Karl Veen van het Saxofoonorkest Drachten.
Deze versie werd bij elk concert bij wijze van voorprogramma gespeeld.

Voor de try-out van het concerttournee op 22 augustus waren we te gast in Dorpshuis De Heugte van Nieuw-Balinge (Midden-Drenthe). De DVO2018-dirigenten ontvingen er beiden hun naamplaatje om op de Betoeterd Bok te plakken, uit handen van de “burgemeester van Nieuw-Balinge” José Post. Tijdens de try-out hebben we ook het overlijden van bassist Jan uit Gasselte herdacht, die ons zo plotseling ontvallen is.
De kinderworkshop rondom de compositieopdracht Echomania werd voor het eerst gehouden onder toeziend oog van de RTVDrenthe-cameravrouw die er een mooi nieuwsitem van maakte, waarbij de promotie van de blaasmuziek bij de jeugd centraal stond.
Ook tijdens de rest van het tournee werd dankbaar gebruik gemaakt van de DVO-fluitjes en de door Multimate Beilen gesponsorde emmers!

 
Een week later werden muzikanten en dirigenten hartelijk ontvangen op Vakantiepark de Noordster in Dwingeloo, waar we veel kids en volwassen publiek lieten kennismaken met onze gevarieerde set aan blaasmuziek. Een dag later al, op donderdagavond 30 augustus stond het allereerste “buitenlandse” optreden van het Drents Vakantie Orkest op het programma! Op het Kerkplein bij de Grote Kerk van Steenwijk speelden we o.l.v. Sijtze ons repertoire totdat de donkerte inviel, onder  publieke belangstelling van de (vroege) bezoekers aan de Nacht van Steenwijk.

Aan het tournee kwam op zaterdagmiddag 1 september een einde, onder prima weersomstandigheden speelde het orkest onder leiding van Sijtze nog één keer de setlist op het podium achter de Koepelkerk van Smilde. En zowel onze mascotte Hunebartje als onze roadie waren steeds weer present!

Tijdens het hele project zijn heel veel foto’s en filmpjes gemaakt, deze zijn te vinden op de facebookpagina van het Drents Vakantie Orkest. Daarop publiceren wij ook de voorbereidingen op de volgende (vijfde, dus lustrum!)editie van het Drents Vakantie Orkest!


  
Vanaf deze plek willen we alle vrijwilligers en samenwerkingspartners nogmaals hartelijk danken voor de medewerking, zonder jullie was dit Betoeterde project niet mogelijk geweest!