Feestband Betoeterd

Collectief gezellige muziek maken is een passie die de deelnemers van Feestband Betoeterd met elkaar delen.  En… waar het publiek ook van mag meegenieten! De Feestband verzorgt feestelijke straatoptredens over dorps-, stads- en beurspleinen en andere evenementen die wel een vrolijke noot kunnen gebruiken! 


Check onze facebookpagina!

Wat is de samenstelling van de Feestband?
Inmiddels is er een vaste kern gevormd van deelnemende muzikanten, aangevuld met muzikanten-op-afroep. Feestband Betoeterd bestaat uit koperblazers, saxofonisten en slagwerkers.

Repetities en optredens 2018
Er worden regelmatig (eens per 2 a 3 weken) repetities gehouden,  op vrijdagavond en incidenteel op zaterdag- of zondagmiddag. Repetities staan veelal onder leiding van een professionele bandleider/arrangeur. Tijdens de repetities wordt zowel bestaand en nieuw repertoire gespeeld. De bladmuziek wordt digitaal verspreid.

Repertoire seizoen 2018

Nieuw repertoire wordt o.a. op maat gearrangeerd door de bandleider. Het repertoire kent zowel de klassieke dweilnummers als ook pop-/rock-/swing- en funk-repertoire en is erop gericht om sfeer te brengen op straat! Eén van de ambities voor dit jaar is om ons te ontwikkelen in de richting van streetbands als het Broken Brass Ensemble en Lucky Chops.

Hoe is  Feestband Betoeterd ontstaan?
Tijdens het Betoeterd orkestproject  Drents Vakantie Orkest 2016 werd bij twee gelegenheden een adhoc dweilorkest/feestband op de been gebracht. Zeker 25 “betoeterde” muzikanten op blaasinstrumenten en slagwerk waren van de partij bij optredens in Emmen en op vakantiepark Timmerholt in Westerbork. Dat smaakte letterlijk naar meer. Ook in 2017 werd het Collectief Betoeterd (de naam waaronder het initiatief ontstaan is) weer benaderd voor optredens, o.a. naar aanleiding van het Drents Vakantie Orkest editie 2017!

Optredens in 2018: (check de foto’s en filmpjes op onze facebookpagina).
1 juli: optreden onder de hoofdtribune van het TT-circuit tijdens de Dutch TT in Assen
22 juli: optreden voorafgaand aan de Grote Prijs van Drenthe tijdens Concours Hippique Zuidwolde (Drenthe)
7 augustus: optreden rond het parcours van Wielerronde Het Spektakel van Steenwijk

Optredens in 2017:
25 juni: optreden onder de hoofdtribune op de TT-circuit tijdens de Dutch TT Assen
8 juli: optreden bij de jubileumeditie van de Omloop van Grolloo
26 juli:  optreden tijdens de doorkomst van de Fiets4Daagse in Annen
8 aug.: optreden op de Vlindermarkt/Gouden Pijl van Emmen
2 sept: optreden t.g.v. opening van de atletiek interland Ned-Dtsl. in Assen

Boekingen?
Wil jij Feestband Betoeterd boeken voor een optreden? Mail ons, dan krijg je z.s.m. reactie. 

Meedoen? Dat kan op drie manieren! 
Je kan je aanmelden als vast lid, als ad hoc-deelnemer of als aspirant-lid. Je betaalt geen contributie. Wel verwachten we je aanwezigheid op repetities in de aanloop naar optredens.
Meld je digitaal aan, dan nemen we contact met je op!Groepsfoto van het allereerste optreden van het Collectief Betoeterd
op 16 augustus 2016 op de Vlindermarkt in Emmen!

 

Wat gebeurt er met de opbrengst?
De opbrengsten van optredens van Feestband Betoeterd komen ten goede van Stichting Betoeterd