Floris (de tv tune)

Rutger Hauer alias Floris (foto: Eric Koch / Anefo – Nationaal Archief, CC0 )

Ongekend populair was Floris, de Nederlandse tv-serie die in de zeventiger jaren opgenomen werd in en rond Kasteel Doornenburg, nabij Arnhem. Zodra de tune van het programma in de Nederlandse huiskamers klonk, leefde heel Nederland mee met de heldhaftige belevenissen van hoofdrolspeler Rutger Hauer.

Toen hafabra-arrangeur/dirigent Amanda van der Veer de tune graag wilde programmeren voor een concert, kwam ze erachter dat het werk niet beschikbaar is! “Dan maak ik zelf een arrangement”, dacht ze. Dankzij unieke samenwerking tussen Kasteel Doornenburg en EMI (de recht(en)hebbende platenmaatschappij) kwam haar arrangement recent beschikbaar voor de Nederlandse hafabra-sector.
De opbrengsten uit de verkoop van de bladmuziek van Floris komt ten goede aan Kasteel Doornenburg.

Het Drents Vakantie Orkest 2020 is zeer vereerd dat wij Floris (de tv-tune) mogen instuderen en uitvoeren tijdens onze concerten!
Wil je meespelen? Meld je snel aan.

Amanda van der Veer
Amanda Van der Veer ontdekte tijdens haar opleiding als dirigent (basiscursus directie Bond Orkestdirigenten) dat ze het leuk vindt om zelf muziek te schrijven voor haar ensembles en orkesten. Deels “uit nood geboren”, omdat er weinig repertoire voor jeugdorkesten en lagere divisie orkesten beschikbaar is. Op dit moment dirigeert ze het opleidingsorkest Wilhelmina in Spankeren, en fanfare Kunst Na Arbeid (KNA) in Dordrecht. Tevens is ze betrokken bij het Rheden’s Jeugdorkest, in oprichting. Amanda volgt compositielessen bij Jan Bosveld. In haar vrije tijd speelt ze saxofoon en is ze vrijwilliger bij Kasteel Doornenburg.

Begin 2020 richtte Amanda van der Veer haar eigen uitgeverij op, Avere Music. Inmiddels heeft ze meerdere leuke arrangementen uitgegeven voor de lagere divisie harmonieorkesten, fanfares en brassbands. Volg de link voor alle info.