Arrangeurstrio

De setlist van Drentstalige liedjes wordt gearrangeerd door een drietal professionele arrangeurs. Libbe Oosterman, Marco Kerver en Richard Zoer hebben allen hun sporen verdiend in het gespecialiseerde vak van arrangeren, naast hun instrumentale carriere in de muziek.

Libbe Oosterman (1975) begon op z’n achtste met bugel spelen. Tot z’n 18e speelde hij voornamelijk in fanfare-orkesten, zoals het Frysk Fanfare Orkest en het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest. Daarmee heeft hij diverse CD’s gemaakt en opgetreden tot in Amerika en Canada. Vanaf z’n 18e heeft hij  zich ontwikkeld tot een all-round- en leadtrompettist en participeerde in zowel klassieke projecten (symfonisch en kleinere ensembles) als  jazzorkesten & bigbands maar ook in muziekproducties en concerten met funk,  soul, disco,  latin, salsa, caraibische muziek. Hij speelt momenteel in diverse projecten, zoals o.a.  Stageband, Want2Swing, Northern European Jazz Orchestra,  en is een  veelgevrlibbeaagd invaller in talloze bands, orkesten en ad hoc- projecten.
Libbe is al een aantal jaren dirigent, van bigband Two Towers Collective (in Wergea) en Bigband Emmen en het Filofonisch Orkest (Groningen). Hij componeert en arrangeert muziek voor bigband, hafabra en andere samenstellingen.
” Muziek verbindt! Globaal en  lokaal,  tussen professional en amateur,  tussen hafabra en zang, tussen jong en oud.  Ik hou van wereldmuziek maar Dréentse Liedties is ook wereldmuziek! Ook deze muziek verdient een groot bereik, en hafabra-orkesten verdienen een groter publiek. Hopelijk kan dit project daar een steentje aan bijdragen!”

Richard Zoer

Voor Richard Zoer (1968) begon muziek met trompet spelen toen hij 8 jaar was en op z’n 12e kwam de basgitaar als instrument daar bij. Muzikaal gezien bestonden zijn jeugdjaren uit een combinatie van spelen in enerzijds fanfare- en harmonie-orkesten en anderzijds in pop- en bigbands. In deze tijd begon Richard ook met schrijven van arrangementen. Tijdens zijn studie biochemie belandde hij als bassist in de (professionele) band Hollywood Boulevard, wat uitgroeide tot de top van de evenementen- en begeleidingsbands van Nederland.
Als bassist, muzikaal leider en arrangeur werkte Richard in die jaren met vele (inter)nationale artiesten. Highlights uit diricharde tijd zijn de muzikale begeleiding van het tv-programma Het Swingpaleis voor RTL4 en vanaf 1999 alle live-concerten van André Hazes, o.a. in Ahoy en Amsterdam Arena.Vanaf 2005 gaat Richard als freelancer door het leven. Hij speelt momenteel bas bij o.a. Toontje Lager en Danny de Munk, dirigeert bij Soldaat van Oranje, de musical, is als docent verbonden aan (Fontys) Rockacademie en arrangeert ad-hoc in opdracht voor allerlei ensembles waaronder ook harmonie- en fanfare-orkesten.
“Ik groeide op in Drenthe en draag de Drentse taal een warm hart toe.  Sinds 2011 ben ik  bassist/bandleider van het Drèents Liedties Festival. Toen ik werd gevraagd om mee te werken aan dit project zei ik vanzelfsprekend ja. Omdat het een unieke kans is om de Drentstalige popmuziek te verbinden met de harmonie- en fanfarewereld in de hoop een groter draagvlak te creëren voor beide vormen van podiumkunsten!”.
Marco Kerver
Componist, arrangeur Marco Kerver is muzikaal leider van Stockholm Tivoli en Want2Swing. Na het afronden van zijn studie aan het conservatorium, hoofdvakken basgitaar en contrabas, studeerde bij arrangeren en componeren bij Henk Meutgeert. Als actief professioneel uitvoerend musicus is hij werkzaam in o.a. The Stage Band, Stockholm Tivoli en veelvuldig als freelance bassist werkzaam bij grote marcotheaterproducties en landelijke musicals. Kerver schreef muziek voor alle grote Noordelijke orkesten, alsmede voor het Metropole Orkest. Verder produceerde hij 15 CD’s met voornamelijk eigen werk.
“Ik ga een arrangement schrijven van een liedje van Martijje. Erg leuk, want ik houd van haar muziek en haar zingen. Extra uitdaging is het altijd om muziek te schrijven die ook mooi klinkt als die wordt uitgevoerd door amateurmuzikanten”.