Setlist Dreentse Liedties op Tournee

De setlist van Drentstalige liedjes die Stichting Betoeterd vanaf najaar 2016 op tournee door Drenthe ‘sturen’ kent de inbreng van vijf Drentse liedjesmakers! Ze zijn allemaal finalisten van één of meerdere edities van het Dreents Liedties Festival, een jaarlijkse competitie van Drentstalige singersongwriter, georganiseerd door het Huus van de Taol i.s.m. RTV Drenthe.

 

martijjeMartijje, deed in 2012 mee aan het Dreents Liedties Festival met het nummer Zachies an. In 2014 zond ze het nummer Gien Nee in, gezongen door popkoor Happy Sound. Van haar hand is Daniel bewerkt, een liedje van haar nieuwste CD Evenwicht.

 

Andries Middelbos, stond bij de editie van 2014 op het podium bij RTV Drenthe , met het hilarische andries1nummer Bruno, over de belevenissen van en met zijn hond. Voor dit project stelde hij zijn nummer Ode aan de Muziek beschikbaar.

 

riapronkRia Pronk was drie jaar lang vaste gast in de finale. In 2012 maakte ze haar debuut met het nummer Gistern. In 2014 zong ze Lieve schat en in 2015 bracht ze Mit de Noorderzunne op de plankenLaatst genoemd werk is bewerkt voor harmonie en fanfare.

herman schepers
Herman Schepers
zong in de finale van 2015 over Demente Blues, een zeer bijzondere inzending geinspireerd op een persoonlijk verhaal, en geschikt voor een toparrangement voor harmonie en fanfare!

 

lucine1Lucine Oetsen beleefde haar debuut in 2012 met het nummer Ik kan het haoste niet geleuven. In 2014 stond ze in de finale met het nummer Now Hier.  Het liedje van haar debuutoptreden is bewerkt voor harmonie en fanfare.