Andries Middelbos

Andries Middelbos (Gasselternijveen) is al zijn hele leven in de weer met muziek en theater.

Zelf zegt hij daar het volgende over:andries1
“As kiend speulde ik al bij twee fanfare orkesten en ruilde die later in veur een blues- en rockband. Daornao deu ik een opleiding veur dramadocent, verhuusde naor Delft. Ik richtte mij meer op lesgeven en theater en leerde mijzölf accordeon speulen. Toen ik nao jaoren weer terug verhuusde naor Drenthe ben ik ok weer bij de fanfare gaon speulen. Ik zing vanof de oprichting bij de Dreentstalige cantorij Metandoen. Op latere leeftied nam ik nog pianoles om karkdiensten van de Trans in Rolde te begeleiden. Sinds een paar jaor schrief ik körte verhalen in het Dreents. De oorsprong van dizze verhalen ligt in mien kindertied op het Dreentse plattenland. Ze beschrieft op een vaak humoristische manier hoe as kiender opgruit en groot wordt. Verschillende verhalen bent publiceerd in het tiedschrift Maandewark van het Huus van de Taol en bij een aantal ervan he’k ok liedties maakt.

Metdoen an het project van Betoeterd is een logische stap die past bij mien credo:
“Samen meziek maken is het mooiste dat er is!”

Voor het Dreentse Liedties festival van 2014 schreef Andries het nummer Bruno en kwam daarmee in de finale. Het liedje maakt inmiddels onderdeel uit van zijn programma van verhalen en liedjes “De Tied van Striepkoornbroek en Wollen Borstrok” waarin hij voorleest, zingt en zichzelf begeleid op accordeon en piano. Bruno (bekijk het finale optreden van Andries tijdens het DLF 2014 hier)

Van Andries is het liedje Ode aan de Muziek gearrangeerd, waarin hij beschrijft hoe muziek bruggen slaat en grenzen slecht. Er zijn nog geen opnames van beschikbaar.