Martijje

Martijje (Grolloo) is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot dé Drentse ‘lady of jazz’, een status die ze dankt aan het geheel eigen repertoire die het Drezz genoemd wordt. Drezz is een samenvoeging van Drents en jazz. In september 2015 bracht ze haar derde CD uit en komend najaar is ze (óók) druk in de weer met een project rondom Drentstalige kinderliedjes.

De Drentse taal is de rode draad van haar carriere als zangeres. Zelf zegt ze daar het volgende over:  “Drents is een mooie, zangerige taal die goed combineert met muziek. Ik vind het leuk en een uitdaging om het Drents van nu te combineren met eigentijdse muziek. Drents heeft iets nuchters en relativerends en beschrijft actuele onderwerpen net even wat zachter dan het Nederlands. Dat muziek ontzettend belangrijk is in het leven, staat voor mij als een paal boven water. Ik wil dat graag overbrengen op anderen. Juist daarom is het ook zo leuk om met lokale harmonie-orkesten en fanfares samen te werken en zo de rest van de wereld te laten zien wat er door middel van muziek voor moois kan ontstaan!”

Bij twee edities deed Martijje mee aan het Dreents Liedties Festival. Speciaal voor het project Dreentse Liedties op Tournee komt  een bijzondere setlist aan arrangementen van haar werk beschikbaar, waarmee ze het publiek tijdens concerten van lokale harmonie-orkesten en fanfares gaat verrassen!

martijje

Beluister het werk van Martijje via haar eigen YouTubekanaal!